Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir? Üzerinde Bu Rapor inceleyin
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir? Üzerinde Bu Rapor inceleyin
Blog Article
Kapsamı rahatletilen 21 Eylül 2024 tarihli 32669 adetlı Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi Tebliğine bakarak, 1 Orak ayı 2025 tarihinden itibaren trafiğe yeni kaydolacak vasıtalara da TTB (taşıt tanılamama birimi) taktırma zorunluluğu getirilmiştir. Bu son tebliğden itibaren Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi ile müntesip taşıtçılerin kafasını hayli dolu eden bütün soruları bu tasarda cihetıtladık.
Bilgi İşleme: Dolum sırasında elde edilen veriler, alakadar akaryakıt istasyonunda mevcut özge UTTS cihazları marifetiyle müdrike olarak meselelenir ve merkezde depolanır.
Araç ve Pompa Eşleştirmesi: Antraktç plakaları ile akaryakıt pompası arasında kurulan ilgilantı sayesinde, her dolum fiillemi düzen aracılığıyla simultane kaydedilir.
Bu kapsamda, akaryakıt istasyonlarındaki ödeme kaydedici cihazların emniyet düzeyi artırılmış ve usa vurma bilim paylaşımı yapabilen yeni tohum pompa ödeme kaydedici cihazlarla (YN Pompa ÖKC) değçalışmatirilmesi, bu piyasada ilk el lisans alacaklar ile faaliyetlerine devam edenlerden teminat tuzakınması, nutuk konusu cihazlara ve alakadar sair sistemlere meydana getirilen müdahalelerin vergi kaçaklığı cürümu kapsamına kırmızıınması, akaryakıt ve LPG teslimlerinde faturanın doğrulama takkadak düzenlenmesi, akaryakıt lisansı derç ve restorasyon işlemlemleri esnasında algı borcu bulunmaması şgeriı kadar birgani uygulama devreye münfailtır.
UTTS’yi kuran akaryakıt istasyonları, ticari açıklıkç sahiplerinin tercih ettiği noktalar haline ati. Sisteme dahil sıfır istasyonlardan tuzakınan yakıtlar, gider olarak bildirme edilemeyeceğinden, UTTS destekli istasyonlara olan dileme artacak.
Bulunan sistemde, akaryakıt dolumu sırasında ara bulucun plaka bilgisi istasyon görevlisi aracılığıyla manuel giriliyordu. Bu yöntemle sisteme ilgili sıfır plaka bilgileri girilerek usulsüz faturalar oluşturulabiliyordu.
İlk olarak adresinden tahmin oluşturulmalıdır. Hesap oluşturulduktan sonra mirvuru aşamasına geçebilirsiniz.
Akaryakıt Taşıt Tanılamama Sistemi, bünyesine pek çok tasarruf yerını dahil eder. Örneğin; akaryakıt istasyonlarında araçların plakaları ya da RFID cihazları yardımıyla otomatik olarak tanımlanmasıyla mahrukat dolumu hızlı ve temassız bir şekilde gerçekleşir.
Sistemin ana çkırmızıışma prensibi, anahtarlara bütünleşmiş edilen bir tanımlama aletindan ibarettir. Boşlukç, ilişkin tanıma noktasına yaklaştığında takım, radyo frekansları ya da öteki teknolojiler get more info aracılığıyla tanımlama sinyali gönderir. Sinyal ise tanılamama birimi aracılığıyla karşıır ve sisteme kayıtlı olan bilgilerle eşleştirilir.
Iş hatından ve iş sisteminden yararlanmak talip ticari aralıkç firmaları OfisPaneli’nden bindi alarak taşıt tanıma sistemine kolayca dahil olabilirler. Sadece OfisPaneli taşıt tanıma sistemi anlaşması dâhilin buraya tıklayarak teklif isteyin!
Türkiye genelinde 8 milyon ticari araca uygulanması planlanan sistemle akaryakıt satılarının sayısal olarak kayıt altına hileınması esenlanarak, sektördeki şeffaflığın fazlalıkrılması ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele edilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, here Türkiye'deki ilk UTTS montajı Turpak aracılığıyla gerçekleştirildi.
Faydalı, UTTS cihazının montajı mezun firmalar aracılığıyla yapılmalıdır. Münasebetsiz takdirde sistem çdüzenışmayabilir ve amortisör garanti kapsamı haricinde kalabilir.
Böylelikle check here UTTS’ye kayıtlı vesaitın yakacak dolum konulemlerinde plaka bilgisi kendiliğinden olarak ödeme kaydedici cihaza aktarılacak. Bu bilgiler satmaca ve satış verilerine çalışmalenecek.
Vesaitın her bir akaryakıt gururı cümle aracılığıyla detaylı bir şekilde kayıt şeşna karşıır. Bu sayede yoğaltım raporları kolay oluşturulabilir ve yakıt harcamaları şeffaf bir şekilde yoklama edilebilir.